Știri și Evenimente

Maternitatea Spitalului Raional Edinet a primit din partea ONU-lui un set de aparatura moderna

Autor: | Etichete: , , | Comments: 0 | decembrie 18th, 2022

Travaliu, nasterea si perioada postpartum sunt etape critice pentru mama si copilul, si este important ca în aceste perioade atat mama, cat si nou-nascutul sa primeasca îngrijiri medicale de cea mai înalta calitate.

Este greu de supraestimat rolul personalului calificat în managementul nasterii, dar în multe privinte calitatea îngrijirilor medicale este determinata, printre altele, de disponibilitatea echipamentelor moderne în spital.

La sfarsitul lunii noiembrie, datorita sprijinului guvernului SUA si al Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA), sectia de maternitate a spitalului raional Edinet a primit echipamente medicale noi pentru nevoile sale.

O mana de ajutor pentru specialisti

Costul total al echipamentelor achizitionate pentru spital constituie 135 mii de dolari.

Datorand achizitionarii maternitatea a primit aspiratoare chirurgicale moderne, monitoare cardiace, aparate de ventilatie pulmonara artificiala, mese operative de resuscitare, paturi de terapie intensiva si lampi pentru operatii si examinari.

Noul echipament permite medicii sa monitorizeze si sa raspunda prompt la schimbarile în starea unei femei în travaliu si a fatului în timpul nasterii, sa acorde la timp primul ajutor în caz de afectiuni obstetricale de urgenta, sa efectueze resuscitarea si sa efectueze operatii.

La predarea echipamentului au participat Prim-ministrul Republicii Natalia Gavrilita, Ambasadorul SUA în Moldova Kent Longsdon si Reprezentantul Rezident UNFPA în Moldova, Nigina Abashzade.

Conform statisticilor, aproximativ 1200 de copii se nasc în fiecare an în spitalul regional Edinet. Medicii spitalului spera ca odata cu îmbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite de maternitate, acest numar va creste în fiecare an.

Spitalul Raional Edinet a devenit a patra unitate de sanatate publica din Republica care a primit asistenta cu sprijinul guvernului SUA si UNFPA.