Știri și Evenimente

Experții dau recomandări: cum să vă pregătiți pentru vaccinul COVID-19

Autor: | Etichete: , , , , , , | Comments: 0 | noiembrie 24th, 2021

Infecția cu coronavirus se amplifică în fiecare zi, ceea ce a impus  autoritățile țării să ia măsuri drastice, care ar trebui să reducă morbiditatea și mortalitatea. Virusul mutant a devenit nu numai mai contagios, dar și mai periculos, mai ales pentru persoanele în vârstă. Prin urmare, pentru cei care nu au făcut-o încă, este extrem de important să se vaccineze.

Cetăţenilor Moldovei li se oferă o gamă largă de vaccine contra covid: Sputnik V, Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm.

Ghid de pregătire pentru vaccinare

Toate vaccinele înregistrate contra coronavirusului au demonstrat eficiența și siguranță sporite.

Recomandări pentru pregătirea de vaccinare

Înainte de lua decizia să Vă vaccinați, initial trebuie să  consultați medicul Dumneavoastră. În cele mai multe cazuri, după administrarea primei și a doua doze de vaccin, nu se observă efecte și consecințe secundare, dar respectarea unor reguli simple și  sporește șansele de a dezvolta imunitate   împotriva coronovirusului:

  1. Nu există contraindicații la vaccinare, dar pentru persoanele cu boli cronice (insuficiență renală, boli cardiovasculare, oncologie) este extrem de important să consulte un medic pentru ca la momentul vaccinării să nu apară complicații. Vaccinarea persoanelor cu bolile nominalizate este foarte actuală, deoarece imunitatea redusă poate deveni principalul factor în complicațiile cu covid, până la un rezultat letal.
  2. Alimentația sănătoasă. O dietă bogată în fructe și legume, pomușoare de pădure pot contribui enorm la răspunsul imun al vaccinului. De asemenea, puteți spori imunitatea cu ajutorul produselor din lapte fermentat – clabber, chefir, iaurturi.
  3. Nu folosiți băuturi alcoolice înainte de administrarea vaccinului. Eliminați alcoolul cu ​​2-3 zile înainte de vaccinare.
  4. O odihnă bună. Cu câteva zile înainte de vaccinare, nu trebuie să vă încordați corpul cu antrenament obositor, muncă grea. De asemenea, un somn bun este important pentru cel puțin 7-8 ore. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea răspunsului imun la vaccin.

Respectarea regulilor simple va   spori răspunsului imun al organismului și crește șansele unei recuperări rapide. Păstrați distanța, purtați echipament individual de protecție, nu participați inutil la evenimente publice.